Detoxen met een sapkuur?

drtoxen elavie

Mensen doen sapkuren met het doel om afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Het lichaam ontdoen van afvalstoffen is 1 van de vele functies van de lever.

Bij veel mensen kan de lever niet optimaal ontgiften door o.a. een schommelde bloedsuikerspiegel, onvoldoende vitamine en mineralen & een slecht bioritme. Hierdoor krijgt je lever het ontgiftingsproces niet (volledig) uitgevoerd en slaat hij de afvalstoffen maar op in vetcellen, veilig ingepakt zodat ze geen schade kunnen aanbrengen. Slim he? 

Tijdens een detox met een sapkuur drinkt iemand een paar dagen alleen fruit/groente sapjes. Hierdoor krijgt iemand erg weinig calorieën binnen en wordt het lichaam gedwongen om energie te genereren door vet te verbranden.
Doordat je lichaam het vet verbrandt komen de afvalstoffen (die in het vet waren opgeslagen) weer vrij in de bloedbaan. Via de bloedbaan komen de afvalstoffen opnieuw langs de lever om onschadelijk te worden gemaakt.

Echter, als je lever nog steeds niet zijn functies goed kan uitvoeren, zal je lever de afvalstoffen opnieuw opslaan in vet. Een vicieuze cirkel.

🔸Als je lever niet goed functioneert, hebben sapkuren weinig zin.
🔸Als je lever wel goed functioneert, heb je geen sapkuren nodig.

 

Terug naar overzicht