Traybake met kabeljauw en zoete aardappel

kabeljauw zoeteaardappel elavie

Heerlijk, makkelijk en super gezond. Traybake van kabeljauw, courgette, zoete aardappel en tomaat.

Bereidingsduur: 15 bereiden - 30 minuten oven  |   2 personen

Maaltijd

  • Lunch
  • Diner

Voor wie

  • Vis

 Ingrediënten 

  • 500 gram zoete aardappelen
  • 1 courgette
  • 2 rode uien
  • 400 gram trostomaten
  • 2 verse kabeljauwhaasjes
  • 10 gram verse bieslook
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels gedroogde Provençaalse kruiden
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verarm de over voor op 200 °C
  2. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in partjes
  3. Snijd de knoflook fijn
  4. Smelt de kokosolie even kort
  5. Schep de aardappelpartjes op met de fijngesneden knoflook, 2/3 van de olie, Provençaalse kruiden, zout en peper en verdeel over een met pakpapier beklede bakplaat.  Bak 30 minuten in het midden van de oven
  6. Was de courgette, halveer deze en snijd in plakken van ongeveer 1 cm. Snijd de uien en tomaten in dunne partjes
  7. Haal de zoete aardappelen na 15 minuten uit de oven en schuif deze naar 1 kant van de bakplaat.
  8. Verdeel de courgette en ui naast de zoete aardappeltjes
  9. Leg de kabeljauw naast de courgette en besprenkel de groente en vis met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. 
  10. Verdeel de tomaten over de vis en bak in ongeveer 15 minuten gaar
  11. Snijd de bieslook fijn en strooi voor het serveren over de vis

  

 

Terug naar overzicht