Traybake met kabeljauw en zoete aardappel
Menu gang: Lunch, Diner Tags: vis
Heerlijk, makkelijk en super gezond. Traybake van kabeljauw, courgette, zoete aardappel en tomaat.
Bereidingsduur: 15 bereiden - 30 minuten oven | 2 personen
Maaltijd
- Lunch
- Diner
Voor wie
- Vis
Ingrediënten
- 500 gram zoete aardappelen
- 1 courgette
- 2 rode uien
- 400 gram trostomaten
- 2 verse kabeljauwhaasjes
- 10 gram verse bieslook
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels kokosolie
- 2 eetlepels gedroogde Provençaalse kruiden
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Verarm de over voor op 200 °C
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in partjes
- Snijd de knoflook fijn
- Smelt de kokosolie even kort
- Schep de aardappelpartjes op met de fijngesneden knoflook, 2/3 van de olie, Provençaalse kruiden, zout en peper en verdeel over een met pakpapier beklede bakplaat. Bak 30 minuten in het midden van de oven
- Was de courgette, halveer deze en snijd in plakken van ongeveer 1 cm. Snijd de uien en tomaten in dunne partjes
- Haal de zoete aardappelen na 15 minuten uit de oven en schuif deze naar 1 kant van de bakplaat.
- Verdeel de courgette en ui naast de zoete aardappeltjes
- Leg de kabeljauw naast de courgette en besprenkel de groente en vis met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout.
- Verdeel de tomaten over de vis en bak in ongeveer 15 minuten gaar
- Snijd de bieslook fijn en strooi voor het serveren over de vis