Tikka masala
Menu gang: Diner Tags: vlees, vega
Deze maaltijd kan ook zonder kip, voeg dan extra cashewnoten toe en eventueel een gekookt eitje!
Bereidingsduur: 20 minuten | 4 personen
Maaltijd
- Diner
Voor wie
- Vlees
Ingrediënten
Voor de kip
- 2 biologische kipfilets
- Halve citroen
- 50 gram kokosyoghurt
- 2 tenen knoflook
- Stukje gember (2 bij 1 cm)
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel garam masala (verkrijgbaar bij AH van Johnny Boer)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 rode peper
- Keltisch zout en peper
Voor de saus
- 1 witte ui
- 2 courgettes
- 500 ml tomatenblokjes biologisch
- 70 gram tomatenpuree
- 200 ml kokosmelk
- Stukje gember (2 bij 1 cm)
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel garam masala
Servering
- Cashewnoten
- (bloemkool) rijst
Bereidingswijze
Kip
- Pak een grote schaal, snij de knoflook en de gember fijn en knijp de citroensap uit en doe dit in de schaal
- Voeg alle kruiden en de kokosyoghurt toe
- Snij de kip en meng deze met alle ingrediënten. Laat dit minimaal een halfuur marineren in de koelkast
Saus
- Snij de ui, gember, knoflook en courgette
- Verhit wat kokosolie in een wokpan en bak hierin bovengenoemde ingrediënten.
- voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, kurkuma en garam masala toe en bak deze 1 minuut mee
- Voeg de tomatenpuree toe en bak dit even kort mee
- Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe
- Voeg de kokosmelk toe
- Voeg zout en peper naar smaak toe en roer het mengsel goed door
- Laat het geheel 10 minuten op middelhoog vuur door koken
- Bak de kip gaar in een aparte pan en voeg vervolgens de saus toe
- Kook de rijst
- Schep de rijst in diepe borden en schep de saus en kip eroverheen, garneer met cashewnoten en eventueel wat verse koriander
TIP! Deze maaltijd kan je prima vegetarisch eten door de kip eruit te laten.
TIP! Vries de saus in, super makkelijk om later een keer als lunch te eten.