Bananen pannenkoek

bananenpannenkoek elavie

Lekker, makkelijk en supergezond: deze bananenpannenkoek is een van mijn favorieten! Vol met eiwitten, gezonde vetten, noten, zaden en antioxidanten. Heerlijk als ontbijt of als lunch. 

Bereidingsduur: 10 minuten  |   1 persoon

Maaltijd

  • Ontbijt
  • Lunch

Voor wie

  • Vega

 Ingrediënten 

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels havermout
  • Handje blauwe bessen
  • Eetlepel zonnebloempitten
  • Eetlepel pompoenpitten
  • Theelepel Ceylon kaneel*
  • Handje noten (ongebrand, ongezouten)
  • Theelepel Ghee**
  • Optie: eiwitpoeder (plantaardige uit bijvoorbeeld erwten & biologisch)

*Wist je dat... Ceylon kaneel je bloedsuiker spiegel stabiel houdt?

**Wist je dat... in Ghee veel butyraat zit? Dat is dé voedingsbron van je darmen. En een gezond lichaam begint bij gezonde darmen!

Bereidingswijze

  1. Prak een banaan in een schaaltje
  2. Voeg de eieren en de havermout (en eventueel de eiwitpoeder) toe in het schaaltje en roer alles door elkaar
  3. Smelt een eetlepel Ghee in een koekenpan 
  4. Voeg de banaan, de eieren en de havermout toe aan de pan
  5. Bak je pannenkoek 5 minuten op normaal vuur en draai daarna om
  6. Laat nog 2 minuten op normaal vuur bakken en haal je pannenkoek van het vuur
  7. Top af met blauwe bessen, zonnebloempitten, pompoenpitten en walnoten
  8. Smullen maar!

Supertip! Voor extra gezonde vetten zou je een laagje notenpasta over de bananenpannenkoek kunnen smeren.

Terug naar overzicht