Zoete aardappel toast met avocado
Menu gang: Ontbijt, Lunch, Diner Tags: vega, vegan
Heerlijke broodvervanger en zó smaakvol! Zoete aardappeltoast met avocado, heerlijke als lunch.
Bereidingsduur: 25 minuten
Maaltijd
- Lunch
- Diner
Voor wie
- Vega(n)
Ingrediënten
- 1 grote zoete aardappel
- 1 eet rijpe avocado
- Keltisch zeezout
- Teentje knoflook
- Pijnboompitten
- Optioneel: chili peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Was de zoete aardappel en snijd in plakken van 1,5 cm
- Leg de zoete aardappel op een bakplaat en bestrooi met een beetje keltisch zout
- Bak de zoete aardappel ongeveer 20/25 minuten
- Lepel ondertussen de avocado uit en doe deze in een schaaltje
- Prak de avocado en voeg keltisch zout, verse knoflook en peper toe
- Haal de zoete aardappeltoast uit de oven als deze goed door te prikken is met een vork
- Bedek de zoete aardappeltoast met de zelfgemaakte avocado smash
- Top deze af met pijnboompitten
Bon appetit!