Zelfgemaakte blauwebessenjam

blauwebessenjam

Jam is heerlijk bij je havermout, op glutenvrij brood of door een smoothie! En deze jam is ook nog eens gezond, zonder slechte toevoegingen en heel makkelijk te maken.

Bereidingsduur: 10 minuten  |   1 potje

Maaltijd

  • Ontbijt
  • Lunch

Voor wie

  • Vega(n)

 Ingrediënten 

  • 200 gram blauwe bessen
  • 1 eetlepel verse citroensap
  • 1 theelepel ahornsiroop
  • halve theelepel vanillepoeder
  • 1 eetlepel chiazaad*

*Wist je dat... chiazaad complete eiwitten en omega 3-vetzuren bevatten met veel mineralen! Deze kleine zaadjes zijn gezonde bommetjes.

Bereidingswijze

  1. Doe de blauwe bessen in een steelpannetje en laat deze langzaam warm worden
  2. Druk met een lepel de blauwe bessen kapot
  3. Voeg de citroensap, ahornsiroop en vanillepoeder toe
  4. Roer tot het eruit ziet als jam
  5. Haal de pan van het vuur en voeg de chiazaadjes toe
  6. Laat het even 10 minuten staan zodat de jam kan indikken
  7. Doe de jam in een glazenpot, deze kan je bewaren in de koelkast!

Terug naar overzicht