Frisse zuurkoolsalade
Menu gang: Lunch, Diner Tags: vega, vegan
Zuurkool is gefermenteerde witte kool: door het fermentatieproces zit het bomvol goede bacteriën die heel goed zijn voor je darmen. Zo helpt het om slechte bacteriën te verwijderen en je immuunsysteem te ondersteunen
Bereidingsduur: 10 minuten | 2 personen
Maaltijd
- Lunch
- Diner
Voor wie
- Vega(n)
Ingrediënten
- 500 gram biologische zuurkool
- 1 grote appel
- 3 eetlepels kokosyoghurt
- Handje amandelen (ongezouten en ongebrande)
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Schaaf de appel of snijd in dunne reepjes
- Doe de appel en de zuurkool samen in een kom
- Doe de kokosyoghurt, zout en peper erbij en meng alles goed door
- Bestrooi de salade met amandelen
- Optioneel: voor wat extra zoetheid voeg rozijntjes of stukjes dadel toe
- Tadaa! Een makkelijke frisse salade die erg goed is voor je gezondheid