Orthomoleculair therapeut

Evie van Zeijl

Als orthomoleculair therapeut help ik jou van je klachten af! Hoe ik dat doe?

  • Intensieve begeleiding
  • Orthomoleculaire geneeskunde
  • Voeding, leefstijl en bewegingsadvies
  • Oorzaken aanpakken i.p.v. symptomen bestrijden

Boek een consult

elavie

 

Wat is een orthomoleculair therapeut?

Ook wel bekend als orthomoleculair specialist of orthomoleculair geneeskundige

Een orthomoleculair therapeut is een specialist die alles weet over wat het menselijk lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren, oftewel: om gezond te zijn.

Evie van Zeijl - Orthomoleculair therapeut

Wat doet een orthomoleculair therapeut?

Een orthomoleculair therapeut wordt ook wel orthomoleculair geneeskundige of orthomoleculair specialist genoemd en helpt mensen van klachten af door middel van voedings- en leefstijladvies. Een orthomoleculair therapeut wordt ingeschakeld wanneer iemand last heeft van klachten en/of ziektes.

Een orthomoleculair therapeut doet uitgebreid onderzoek naar onder andere je eetpatroon, leefstijl, hoe vaak je beweegt, (traumatische) gebeurtenissen in het verleden en eventueel aanvullend onderzoek. Dit wordt gedaan om achter de oorzaak van de klacht of ziekte te komen om vervolgens een plan op te stellen om de oorzaak van de klacht aan te pakken, zodat deze wordt verholpen.

Wat maakt een orthomoleculair therapeut anders?

In tegenstelling tot veel andere ziektebestrijdingsmethodes pakt een orthomoleculair therapeut de oorzaak van de klacht aan en niet de symptomen (zoals een simpel voorbeeld: bloeddruk verlagers inzetten bij een hoge bloeddruk).

Een orthomoleculair geneeskundige kijkt naar waar de hoge bloeddruk vandaan komt, zodat je je leefstijl, eetpatroon of slaappatroon hierop kunt aanpassen en je echt van je klacht afkomt, in plaats van de klacht onderdrukt met medicatie.

Orthomoleculaire voedingsleer

Een orthomoleculair voedingsdeskundige is gespecialiseerd in de orthomoleculaire voedingsleer en weet alles over wat het menselijk lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren.

De orthomoleculaire voedingsleer gaat verder dan alleen de juiste voedingsmiddelen eten. Ook de manier waarop, hoe vaak en wanneer kunnen van grote invloed zijn op jouw klachten.

Een orthomoleculair therapeut kan je alle handvatten geven. Aan jou de taak om de adviezen op te volgen! Heb jij ook klachten waar je vanaf wil?

Ja, help mij van mijn klachten af

groente snijden

Orthomoleculaire therapie in de praktijk

Ben je benieuwd hoe orthomoleculaire therapie in de praktijk werkt? Zie mijn werkwijze hieronder!

5 - Aanvullend consult

We spreken samen af wat jij nodig hebt om het plan uit te kunnen voeren. Periodiek kunnen we de vorderingen evalueren en waar nodig bijsturen.

4 - Persoonlijk behandelplan

Op basis van alle informatie maak ik een persoonlijk behandelplan waarmee jij aan de slag kan. 

3 - Eerste consult

Voor het eerste consult stuur ik je een uitgebreide vragenlijst. Tijdens het consult verzamel ik alle informatie die ik nog meer nodig heb. Eventueel doen we aanvullend onderzoek (bloed, darmonderzoek, allergenen etc.).

2 - Plan een afspraak

Kan ik je helpen? Laten we een afspraak inplannen! Dit kan een fysieke of een online afspraak zijn.

1 - Vrijblijvend orientatiegesprek

Een kosteloos video- of telefonisch gesprek om te kijken of ik iets voor jou kan betekenen.

In de praktijk

Samen met jou ga ik op zoek welk proces in je lichaam uit balans is. Dit achterhaal ik door eerst een vragenformulier te sturen, vervolgens een intakegesprek en eventueel aanvullend onderzoek. We maken een tijdlijn om te achterhalen wanneer en waardoor het evenwicht is verstoord en de klachten zijn ontstaan. Op basis van alle informatie ga ik op onderzoek uit en achterhaal ik welk systeem in je lichaam ondersteuning nodig heeft. 

Vanuit mijn orthomoleculaire visie geef ik je inzichten in je gezondheidsklachten. Waarom geeft jouw lichaam deze signalen? Waarom heb je vermoeidheidsklachten, allergieën, acné, heftige moodswings en zit je niet lekker in je vel? Waarom ga je dagelijks met een opgezette buik slapen en kom je 's ochtends vermoeid uit bed?

Als orthomoleculair therapeut geef ik je alle handvatten om de balans in je lichaam te herstellen en je klachten te verhelpen!

elavie gesprek evievanzeijl

Een orthomoleculair therapeut inschakelen?

Heb jij klachten of een ziekte? Dan komt dat ergens vandaan. De balans in je lichaam is verstoord. In veel gevallen is dit op te lossen met een aanpassing in je voeding en leefstijl, want alles wat je in je lichaam stopt, heeft invloed op je lichaam. Zo krijg je van koffie meer energie en word je dronken van alcohol.

Een orthomoleculair therapeut is gespecialiseerd in het in kaart brengen van de oorzaak van de verstoorde balans in je lichaam en hier een plan voor maken om de balans te herstellen door middel van een voedings- en leefstijladvies.

Een orthomoleculair therapeut kijkt vanuit de orthomoleculaire geneeskunde welke voedingsstoffen het lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren. Kom jij deze voedingsstoffen tekort of kan jouw lichaam de voedingsstoffen niet opnemen uit je voeding? Dan kunnen er klachten ontstaan.

Als therapeut werk ik samen met merken waar ik achter sta. Hierdoor kan ik je korting geven op suppletie van bijvoorbeeld Bonusan en Vitakruid. Meer weten? Lees meer over Bonusan korting of de Vitakruid kortingscode.

biochemie

Wat cliënten zeggen

 

Ik ben eindelijk van mijn wintertenen af

Ik ben eindelijk van mijn wintertenen af!

Ik had al 5 jaar last van blauwe, zere tenen bij koud weer. De laatste jaren werd het erger en erger. Het was zo erg dat ik bij extreme kou thuis bleef. Ik heb veel gezocht naar wat te doen bij wintertenen. Online lees je dat er niets aan te doen is en ook de dokter kon er niet aan doen.

Lees meer...

Dit is mijn reddingslijn

De begeleiding van Evie is mijn reddingslijn geweest. Ik heb mij met een burn-out ziek moeten melden op mijn werk. Het lukte niet meer, ik was oververmoeid, had totaal geen energie meer en ik had geen idee hoe ik hieruit moest komen.
Ik ben bij Evie terecht gekomen. Dit heeft me geholpen om langzamerhand weer grip op t leven te krijgen

Lees meer...

Al jaren kamp ik met huidproblemen

Al jaren kamp ik met huidproblemen. Lange tijd heb ik dit met het slikken van de pil kunnen onderdrukken, maar nu ik gestopt ben met de pil kwamen de huidproblemen weer terug. Samen met Evie ben ik gaan kijken waar dit nou door komt.

Lees meer...

Beter slapen, concentreren en sportprestaties!

Vanuit de welbekende “sportschool wijsheden” dacht ik altijd heel gezond te leven, maar door gesprekken met Evie ging een hele andere wereld voor me open. Hoe ze het vertelt en uitlegt klinkt alles zó logisch en zó simpel. Het helpt me met beter slapen, beter concentreren met studie en werk, frisser opstaan en als fanatiek sporter ook met de prestaties in sport. 

Ik zou haar zeker aanraden!

Wat is het fijn om met haar samen te werken! Ze reageert snel op vragen, is inhoudelijk sterk en legt het ‘hoe’ en ‘waarom’ in begrijpbare taal uit. Ik zou haar zeker aanraden!

Evie is ontzettend kundig!

Als fanatieke sporter had ik regelmatig blessures. Ik dacht dat ze “erbij hoorden”. Overbelasting door het vele en zware trainen. Evie liet mij inzien dat dit niet het geval is. Sinds ik haar tips ben gaan uitvoeren heb ik niet alleen geen blessures meer gehad, ik voel mij energieker, fitter en sterker en verbreek het ene PR na de ander.

Lees meer ...

Fijne begeleiding en goede adviezen

Fijne begeleiding en goede adviezen. Klachten waarvan ik niet eens wist dat ik ze had, zijn verholpen!

Meest gestelde vragen

Hoelang duurt het voor ik van mijn klachten af ben?

Hoe snel iemand van klachten afkomt is afhankelijk van de klacht. Ook is het afhankelijk hoe het lichaam reageert op de therapie en hoe goed iemand zijn adviezen opvolgt. 

Kan ik de consulten vergoed krijgen?

Ben je aanvullend verzekerd? Dan vergoedt je verzekeraar mogelijk (een deel) van de behandeling. Dit is afhankelijk van bij welke zorgverzekeraar je bent aangesloten. Mijn factuur kun je indienen bij je zorgverzekeraar. 

Hoeveel gaat het mij kosten?

De kosten zijn afhankelijk van hoe lang het traject duurt. Bekijk hier mijn tarieven.

Evie van Zeijl

Orthomoleculair therapeut
in het Westland

Mijn naam is Evie van Zeijl en als orthomoleculair therapeut in het Westland, help ik mensen van klachten af door middel van voedings- en leefstijladvies. Ben jij op zoek naar een orthomoleculair specialist om van je klachten af te komen? Bekijk mijn pakketten of ik iets voor je kan betekenen of stuur mij gerust een berichtje met je vraag!

Help mij van mijn klachten af

elavie

Neem contact op!

Heb je een vraag of wil je een afspraak inplannen? Vul onderstaand contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

* verplichte velden